Italiensk köttfärssås
7 ProPoints
4 port.
300-400 g nöt- eller blandfärs
2 gula lökar
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 burk (ca 400 g) krossade tomater
1 tsk salt
½ tsk socker
1 krm svartpeppar
½-1 dl vitt eller rött vin
1-2 tsk basilika
(timjan, oregano)
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i oljan i en gryta. Lägg sedan i köttfärsen och stek under omrörning tills den är jämnt grynig. Tillsätt tomater, salt, socker och peppar. Koka på svag värme med locket på glänt, 15-20 min. Tillsätt vin och smulad basilika, koka ytterligare 5-10 min. Smaka av, ev. med pressad vitlök och någon mer örtkrydda, t ex timjan eller oregano.
Servera med kokt pasta, tagliatelle, riven parmesanost, en blandad sallad.
Jag skippade vinet då jag inte är speciellt förtjust i den ingrediensen :)