Pasta med svampsås
Publicerat den: 2011-12-16 @ 13:22:44 |
Mat & bakverk
10 ProPoints
4 portioner
300 g pasta, t ex tagliatelle
500 g svamp, t ex kantareller och champinjoner
3 st vitlöksklyftor, ½ röd chilifrukt
1 msk olivolja
Saften av ½-1 lime
2 dl matl. grädde, max 4%
1 dl riven parmesanost
1 dl persilja
Tillaga pastan enl. förp. Hacka svampen grovt, finhacka vitlök och chili. Fräs svampen i olja ett par minuter, tillsätt vitlök, chili och lite salt. Låt allt steka några minuter, häll på limesaft och grädde. Låt det koka samman en stund. Rör ner ost och 3 msk hackad persilja i såsen. Blanda ner pastan i svampsåsen. Strö på resten av den hackade persiljan och servera.
Jag hade min syster på besök och efter maten hade vi lite fredagsmys ;)
4 portioner
300 g pasta, t ex tagliatelle
500 g svamp, t ex kantareller och champinjoner
3 st vitlöksklyftor, ½ röd chilifrukt
1 msk olivolja
Saften av ½-1 lime
2 dl matl. grädde, max 4%
1 dl riven parmesanost
1 dl persilja
Tillaga pastan enl. förp. Hacka svampen grovt, finhacka vitlök och chili. Fräs svampen i olja ett par minuter, tillsätt vitlök, chili och lite salt. Låt allt steka några minuter, häll på limesaft och grädde. Låt det koka samman en stund. Rör ner ost och 3 msk hackad persilja i såsen. Blanda ner pastan i svampsåsen. Strö på resten av den hackade persiljan och servera.
Jag hade min syster på besök och efter maten hade vi lite fredagsmys ;)