Singaporenudlar
2 personer
150 g nudlar
1 tsk curry
150 g kycklingkött, strimlat
2 msk olja
1 liten lök, finhackad
1 röd chili, skuren
1 tsk färsk ingefära, finhackad
1 röd paprika, strimlad
100 g purjolök, hackad
1 tsk kinesisk soja
100 g räkor, skalade (jag hoppade över räkorna)
1 msk sesamolja
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av väl. Strö curry över kycklingstrimlorna och woka kycklingköttet i olja, tills det är gyllenbrunt. Ta upp kycklingköttet ur wokpannan med en hålslev. Woka sedan lök, chili, ingefära och paprika i 2 minuter. Tillsätt purjolöken och blanda efter ytterligare 2 minuter i sojasåsen. Stek alltsammans 1 minut. Tillsätt nudlarna i omgångar, och därefter kyckling, räkor och sesamolja. Woka tills allt är genomfart. Servera genast.